Op weg naar een aardgasloze woning

Zeer Energiezuinig Pakket of Zeer Energiezuinig+ / Nul op de Meter

Wil je jouw woning tot een (bijna) Nul op de Meter woning renoveren? Dat kan met ons Zeer Energiezuinige Pakket (ZEP) of Zeer Energiezuinig Pakket + (ZEP+) / Nul op de Meter (NOM). Het hogere leenbedrag is alleen beschikbaar voor woningeigenaren die voor een maximum aan energiebesparende maatregelen gaan. De maatregelen moeten voldoen aan hogere isolatiewaarden, ventilatie-eisen en kierdichtheid.

Ontdek de voordelen

Wat levert een ZEP of ZEP+ / NOM-pakket je op?

Minimale CO₂-uitstoot

Een huis dat zo duurzaam is dat je geen netto energieverbruik hebt betekent een minimale CO₂-uitstoot en dus een maximale klimaatwinst.

Minimale energiekosten

Met een netto energieverbruik van 0 zijn de energiekosten voor jouw complex minimaal. Dat betekent dus lage lasten en een lage 'footprint'.

Hypotheekkorting

Steeds meer banken geven een korting (of heffen geen toeslag) op de hypotheek als een woning een minimale CO₂-uitstoot heeft.

alt

Belangrijk om te weten

De Energiebespaarlening gebruiken voor een ZEP of ZEP+ / Nul op de Meter-pakket?

Voor een Zeer Energiezuinig Pakket kun je een Energiebespaarlening tot maximaal € 50.000,- per woning aanvragen. Woningeigenaren die een Zeer Energiezuinig Pakket + / Nul op de Meter-verbouwing willen financieren kunnen hiervoor een Energiebespaarlening tot maximaal € 65.000,- per woning aanvragen. Beide leenbedragen hebben een looptijd van 15 of 20 jaar.

ZEP of ZEP+ / NOM-pakket voor VvE's?

Ben je bestuurs(lid) van een Vereniging van Eigenaars (VvE) en wil je ook weten wat de mogelijkheden zijn voor jouw appartementencomplex? Lees dan verder op onze pagina over: