14 juni 2022

VvE Biltse Duinen klopte voor verduurzaming aan bij het Warmtefonds

Drone, woonwijk, overzicht, veel omgeving.

VvE Biltse Duinen in Bilthoven klopten twee keer bij het Warmtefonds aan voor verduurzaming. Het Vve complex komt uit 1992 en was aan verduurzaming toe. Bestuurslid Hein Reedijk: “Ons eerste plan en de aanvraag voor de Energiebespaarlening was te ambitieus. We hadden meer bedenktijdnodig omdat het om een omvangrijke lening ging. Bij de tweede keer hebben we het anders aangepakt: we hebben de plannen in stukjes opgebroken en zijn eerst voor de meest essentiële maatregelen gegaan.

Inmiddels zijn de zonnepanelen, de nieuwe kozijnen en het dubbelglas al geplaatst. We zijn aanzienlijk vooruitgegaan in wooncomfort en in energiebesparing. Wel zo fijn met die al maar stijgende prijzen en de winter op komst. En alles kost ons per appartement zo’n vijfenzeventig euro meer aan servicekosten. Dat is te overzien. Het mooie is ook dat de andere VvE naast ons gelegen hetzelfde spoor volgt. Zo inspireren we ook nog anderen om verder te verduurzamen.”

Lees hier het hele verhaal van VvE Biltse Duinen. Alvast benieuwd naar welke maatregelen je als VvE kunt treffen om je complex te verduurzamen in 2022? Bekijk ze hier allemaal op een rij.