Energiebesparende maatregel

Ledverlichting in gezamenlijke ruimten voor VvE's

Bespaar energie en vervang oude verlichting door ledverlichting in de gezamenlijke ruimten. Gloeilampen en de meeste halogeenlampen zijn namelijk echte energieslurpers. Een ledlamp verdient zich al in 300 branduren terug.

Ontdek de voordelen

Wat levert ledverlichting in gezamenlijke ruimten jouw VvE op?

Een lager energieverbruik

Het gebruik van ledverlichting in gezamenlijke ruimten zorgt voor een efficiënter energiegebruik dan met verlichting door halogeenlampen.

Duurzamer gebruik

Ledverlichting gaat veel langer meer dan halogeenlampen en zorgen daarmee voor een duurzamer lichtgebruik in de gezamenlijke ruimten.

Brandveiliger ruimten

Omdat ledverlichting niet heet wordt, is de kans op brand kleiner dan wanneer je halogeenlampen in de gezamenlijke ruimten gebruikt.

alt

Tussen 30% en 60% besparen

Waarom ledverlichting voor jouw VvE?

De hoeveelheid uitgestraalde licht (de lichtopbrengst) die een ledlamp per watt geeft, is in vergelijking met een gloeilamp groter. Een 25 watt gloeilamp geeft bijvoorbeeld een lichtbundel van 200 lumen. Lumen (lm) is een maat voor de totale hoeveelheid licht in een lichtbundel. Voor datzelfde aantal lumen is een ledlamp van 4 watt nodig. Een enorme besparing.

Ter vervanging van oude verlichting kun je ook denken aan spaarlampen of tl-verlichting. Waarom dan toch kiezen voor ledverlichting? Met ledverlichting bespaart de VvE al gauw tussen de 30% en 60% aan energiekosten. Daarnaast gaat ledverlichting vele malen langer mee. Dat scheelt de VvE ook tijd aan onderhoud.

alt

Belangrijk om te weten

De VvE Energiebespaarlening gebruiken voor ledverlichting in gezamenlijke ruimten?

Bekijk de volgende aandachtspunten:

  • Stuur bij de aanvraag voor de Energiebespaarlening een offerte mee van het bedrijf dat de werkzaamheden gaat uitvoeren.
  • In de offerte moet een omschrijving staan van de werkzaamheden.

Wij helpen je graag op weg

Heb je een vraag voor jouw VvE? Kijk bij onze uitgebreide FAQ

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoeveel geld kan onze VvE maximaal lenen?

Wie verstrekt de Energiebespaarlening?

Onze VvE wil graag een lening aanvragen voor zonnepanelen. Mag dat?

Is de rente voor de VvE Energiebespaarlening overal in Nederland hetzelfde?