7 juli 2022

Hoe de verduurzaming van je woning financieren?

Dak huis, wijk op achtergrond, hoog, drone.

Driekwart van de Nederlanders met een eigen woning wil aan de slag met verduurzaming. Hoe ze dat aan moeten pakken en betalen zijn daarbij twee struikelblokken. Dat concludeert de Volksbank na een survey onder ruim duizend huiseigenaren. Eerder dit jaar trok het Nationaal Warmtefonds soortgelijke conclusies uit een eigen onderzoek.

De explosief gestegen energielasten zijn (nog steeds) de belangrijkste aanleiding voor de opnieuw gestegen duurzaamheidsintenties van Nederlandse huizenbezitters. Daarnaast willen eigenaar-bewoners een bijdrage leveren aan klimaat en milieu, maar ook minder afhankelijk zijn van gas.

Landelijk beschikbaar
Maartje Brans, bestuurslid van het Warmtefonds sprak zich eerder al uit in het FD over de onduidelijkheid voor particulieren en VvE’s als het gaat om de verschillende subsidies en andere financiële regelingen. Daarom pleit ze voor meer samenwerkingen tussen lokale duurzame initiatieven en een landelijke financiële regeling, zoals die van het Warmtefonds.  

De (VvE) Energiebespaarlening
Met de Energiebespaarlening kun je als eigenaar-bewoner of VvE in ieder geval meer dan twintig energiebesparende maatregelen financieren. Variërend van isolatie en zonnepanelen tot een (hybride) warmtepomp. Dat kan tegen een aantrekkelijke rente en zonder verborgen kosten.

Nu verduurzaming financieren?
Wil je jouw woning of complex verduurzamen en zoek je nog naar mogelijkheden voor financiering? Kijk dan naar alle mogelijkheden voor de Energiebespaarlening of de mogelijkheden voor de VvE Energiebespaarlening.

Bron:
De Volksbank