Energiebesparende maatregel

Energieadvies voor VvE’s

Benieuwd welke energiebesparende maatregelen het meest geschikt zijn voor jouw appartementencomplex? Een VvE Energieadvies geeft inzicht in de staat van het complex en maakt duidelijk welke maatregelen de Vereniging van Eigenaars (VvE) het beste kan nemen voor energiebesparing.
Doe de VvE Quickscan

Ontdek de voordelen

Wat levert een energieadvies jouw VvE op?

Inzicht energieverbruik

Met een energieadvies krijg je een duidelijk overzicht van kosten en opbrengsten en een beter inzicht in je energieverbruik.

Financieel inzicht

Met het inzicht naar aanleiding van jouw energieadvies weet je ook hoeveel energie je kunt besparen wat de terugverdientijden zijn.

Overzicht maatregelen

Je weet na een energieadvies welke energiebesparende maatregelen zinvol zijn om in jouw situatie voor je woning te nemen.

alt

Werking

Hoe werkt het met energieadvies aanvragen voor jouw VvE?

Als jouw VvE plannen heeft om het complex te verduurzamen, kan je als VvE advies inwinnen. Een gecertificeerd adviseur bezoekt het complex en brengt de mogelijkheden van het complex in kaart. Daarnaast gaat de adviseur in gesprek met de bewoners om de wensen en behoeften te inventariseren rond energiebesparing en verduurzaming. Het advies dat daaruit volgt, beschrijft de huidige situatie van het appartementencomplex en/of de verwachte besparingen in relatie tot de terugverdientijden van de investeringen.

Meer informatie:
  • Centraal Register Techniek: vind vakbekwame en betrouwbare energieadviseurs (tip: filter op vakgebied Energieprestatieadvies, kies dan voor BRL9500-2 of BRL9500-MWA-W of BRL9500 MWA W behaald via koepel).
  • RVO: voor informatie over subsidies voor een energieadvies.
alt

Belangrijk om te weten

De VvE Energiebespaarlening gebruiken voor energieadvies?

Bekijk het volgende aandachtspunt:

  • Een ‘Maatwerk VvE Energieadvies’ is in veel gevallen ook verplicht. Vul de Quick Scan in en je krijgt een overzicht van gegevens en documenten die aangeleverd moeten worden.

Wij helpen je graag op weg

Heb je een vraag voor jouw VvE? Kijk bij onze uitgebreide FAQ

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoeveel geld kan onze VvE maximaal lenen?

Hoe kan ik als VvE een declaratie indienen?

Is de rente voor de VvE Energiebespaarlening overal in Nederland hetzelfde?