Stap voor stap

Scholen Energiebespaarlening: het aanvraagproces

De Scholen Energiebespaarlening vraag je eenvoudig aan. Met de hulp van een van onze procesbegeleiders loop je stap voor stap door het aanvraagproces.

Stap 1: Neem contact op met een procesbegeleider

De procesbegeleiders van Stichting Schooldakrevolutie zijn goed op de hoogte van alle mogelijkheden om jouw schoolgebouw energiezuinig te maken. Ze helpen je graag en bepalen samen met jou welke maatregelen geschikt zijn voor jouw school.

Stap 2: Aanvragen van de lening

Je vult het aanvraagformulier in en verzamelt de gevraagde informatie. Vervolgens stuur je het volledig ingevulde aanvraagformulier inclusief alle gevraagde stukken naar Schooldakrevolutie voor een eerste controle.

Stap 3: Beoordeling van je aanvraag

Zodra je aanvraag compleet is en alle stukken akkoord zijn, toetsen wij de aanvraag. Alleen aanvragen die zijn begeleid door een procesbegeleider, nemen we in behandeling.

Stap 4: Je ontvangt een offerte voor de lening

Voldoet je aanvraag aan alle criteria? Dan ontvang je de offerte toegestuurd.

Stap 5: Het leenbedrag komt beschikbaar in een bouwdepot

Nadat we de offerte getekend retour hebben ontvangen, stellen we het leenbedrag beschikbaar in een bouwdepot. Je ontvangt formulieren waarmee je de rekeningen van de aannemer(s)/installateur(s) bij ons kunt declareren. Wij betalen rechtstreeks aan de betreffende bedrijven uit. We betalen nooit meer uit dan in het bouwdepot beschikbaar is.