Voorbereiding voor jouw aanvraag

Lees op deze pagina hoe je jouw aanvraag zo goed mogelijk kunt voorbereiden om het proces te versnellen.

Aanvraag versnellen
Voordat je een aanvraag start is het belangrijk dat je een goed beeld hebt van de verduurzamingsmaatregelen die je wilt treffen en wat de kosten hiervan zijn. De maatregelen die je via de Energiebespaarlening kunt financieren vind je hier.

Let op: bij aannemers en installateurs gelden op dit moment ook langere wachttijden. Maak dus zo snel mogelijk een afspraak.

  • Weet je nog niet precies wat je wilt verduurzamen of heeft je aannemer op korte termijn geen tijd om jou een offerte aan te bieden? Wacht dan nog even met het indienen van jouw Warmtefonds-aanvraag, deze is namelijk maar drie maanden geldig. 
  • Als je weet welke maatregelen je gaat nemen, kun je direct het juiste leenbedrag aanvragen. Het leenbedrag mag niet hoger zijn dan het totale offertebedrag van de maatregelen.

Bereid je aanvraag goed voor
Omdat het Warmtefonds moet kunnen bepalen hoeveel jij kunt lenen, is het belangrijk om een goed beeld te hebben van jouw inkomen en lasten. Onze eerste beoordeling vindt plaats op basis van wat jij invult in de eerste aanvraag. Hoe beter deze informatie klopt, hoe minder kans op een verrassing achteraf en vertraging van je aanvraag.  
Ga je starten met de aanvraag? Pak je salarisstrook en bankafschrift er dan direct bij.

Let op:

  • Wij brengen altijd eerst een offerte uit voor het bedrag dat je aanvraagt. Hierbij kijken we nog niet naar wat je daadwerkelijk kunt lenen. Dit kunnen we pas goed beoordelen als we alle gegevens van je ontvangen hebben en jouw dossier compleet is.
  • Is je (gezamenlijk) verzamelinkomen lager dan € 60.000,- bruto, dan betaal je geen rente voor je Energiebespaarlening. Hier kun je vinden wat verzamelinkomen is en wat de voorwaarden zijn. In de eerste offerte houden we hier nog geen rekening mee. Als deze regeling op jou van toepassing is, dan maken we een nieuwe offerte voor je na beoordeling van je complete dossier.

Klik op de button hiernaast om jouw aanvraag te starten

Vraag een lening aan

Goed voorbereid? Snel gedaan!