Energiebesparende maatregel

Vloer- en bodemisolatie

Vloer- en bodemisolatie zorgen voor meer comfort in huis. Het zijn effectieve manieren om de temperatuur contact te houden en energie besparen.

Ontdek de voordelen

Wat levert vloer- en bodemisolatie jou op?

Een lager energieverbruik

Door minder warmteverlies via de vloeren van je woning profiteer je van een lager energieverbruik en bespaar je op stookkosten.

Meer wooncomfort

Vloerisolatie zorgt dat je minder hoeft te stoken. Het blijft 's winters lekker warm en in de zomer biedt de isolatie juist een aangename verkoeling.

Waardebehoud woning

Goede isolatie verminder de kans op schade door vocht en schimmel. Dit verhoogt de kans op waardebehoud of -stijging voor de woning.

alt

Werking

Hoe werkt vloer- en bodemisolatie?

Met vloerisolatie voorzie je de vloer van je woning van isolatiemateriaal. Er zijn verschillende mogelijkheden om je vloer te laten isoleren. De onderzijde van een begane grondvloer isoleren is het meest efficiënt. Hiervoor worden meestal isolatieplaten gebruikt die verkrijgbaar zijn van verschillende materialen. Bij een houten vloer wordt het isolatiemateriaal tussen de balken van de vloer aangebracht.

Een goede aannemer kan je het beste adviseren over de te gebruiken materialen. Mogelijke vloerisolatiematerialen zijn:

  • PUR-schuim
  • Glaswol
  • Thermoskussens of -folie
  • Isolatiematrassen
  • Minerale wol
  • EPS-parels

Mogelijkheden bodemisolatie

Naast het isoleren van de vloer kun je het huis isoleren met bodemisolatie. Deze isolatiemethode is alleen aan te bevelen als er geen andere mogelijkheden zijn voor vloerisolatie, of als je wilt dat de vochtdruk in de kruipruimte afneemt. Bij bodemisolatie wordt een bulk isolatiemateriaal op de bodem van de kruipruimte gespoten. Het is ook mogelijk bodem- en vloerisolatie te combineren.

Wij helpen je graag op weg

Heb je een vraag? Kijk bij onze uitgebreide FAQ

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe lang duurt het voordat ik weet of mijn aanvraag wordt goedgekeurd?

Is mijn lening fiscaal aftrekbaar?

Wordt de lening geregistreerd bij BKR?

Hoe lang kan ik gebruik maken van het bedrag in mijn bouwdepot?