29 december 2022

Omroep Zeeland met programma Code Groen over de Energiebespaarlening in Zeeland

Om betaalbare financiering nog laagdrempeliger en makkelijker te maken voor eigenaar-bewoners en VvE’s, zet het Warmtefonds in op samenwerkingen met provincies en gemeenten. Zo hebben de provincies Zeeland, Drenthe en Friesland en de gemeenten Den Haag en Leidschendam-Voorburg zich al aangesloten.

In het kader van de samenwerking met Provincie Zeeland werd Fiona Hamberg voor het programma Code Groen als ervaringsdeskundige geïnterviewd. Dit programma van @Omroep Zeeland, gemaakt in samenwerking met de Provincie Zeeland en de Vereniging van Zeeuwse Gemeentes, gaat over het Zeeuws Energieakkoord en wat dit akkoord betekent voor de toekomst van de Zeeuwse bevolking. 

Door subsidie van de provincie Zeeland is de Energiebespaarlening van het Warmtefonds met een aantrekkelijker rentetarief beschikbaar voor woningeigenaren (en VvE’s) beschikbaar. ‘We geven 1% éxtra korting op de lening voor de energietransitie’, legt Dick van der Velde uit, gedeputeerde van de Proviciale Staten van Zeeland: ‘Het is fijn dat verduurzaming de energierekening kan remmen, maar ook zeker een bijdrage voor een beter klimaat. Als er men een lening aan wil gaan om te verduurzamen, moet dat kunnen.’


Bekijk de aflevering van Code Groen hier: Code Groen - Rentekortingsregeling - Omroep Zeeland

* Deze opnames zijn gemaakt voor de introductie van de Energiebespaarlening 0%.