27 juli 2021

Europese Green Deal stimuleert verduurzaming huizenbezitters

De klimaattransitie gaat iedereen raken. De recent gepresenteerde Green Deal door de Europese Commissie heeft ook gevolgen voor huizenbezitters. Zo zal het nieuwe emissiehandelsysteem leiden tot een hogere gasprijs en dat werkt door in de verwarmingskosten van huizen. Dit stimuleert huiseigenaren om meer energiebesparende maatregelen te nemen voor hun bestaande woning. Het Nationaal Warmtefonds maakt financiering mogelijk voor wie wil verduurzamen, maar niet genoeg spaargeld heeft.

Eigenaar-bewoners hoeven straks geen emissierechten te kopen, maar brandstofleveranciers moeten dat wel gaan doen. Die zullen dit waarschijnlijk doorberekenen aan huiseigenaren, wat zal leiden tot hogere energielasten voor de woning.

Meer comfort, lager verbruik

Een bestaande woning verduurzamen levert meer comfort en een lager energieverbruik op, maar vraagt vaak een behoorlijke investering. Voor financiering zijn er verschillende opties. Wie spaargeld heeft kan dit inzetten, de bestaande hypotheek verhogen of een extra hypotheek nemen op basis van de overwaarde. Voor wie deze opties niet haalbaar zijn, is een lening van het Nationaal Warmtefonds een aantrekkelijk alternatief.

Met de Energiebespaarlening

Het Nationaal Warmtefonds biedt betaalbare financiering voor de verduurzaming van woningen en gebouwen. Benieuwd naar jouw mogelijkheden om comfortabeler te wonen en minder energie te verbruiken? Lees dan meer over onze Energiebespaarlening voor particulieren of de VvE Energiebespaarlening tegen aantrekkelijke voorwaarden.