25 september 2023

ASN Bank en Nationaal Warmtefonds slaan de handen ineen voor versnelde energietransitie

ASN Bank investeert een bedrag van 55 miljoen euro in het Nationaal Warmtefonds voor de verduurzaming van bestaande woningen en gebouwen. De bank is sinds de oprichting van het Nationaal Warmtefonds betrokken als financier en deze bijdrage bevestigt haar voortdurende betrokkenheid bij de verduurzaming van particuliere woningen en VvE’s.  

 

Richting een groenere toekomst 

ASN Bank staat bekend om haar uitgesproken focus op duurzaamheid en verantwoord bankieren. Eerder heeft ASN Bank al bewezen zich in te zetten voor een groenere toekomst door te investeren in projecten en initiatieven die de overgang naar schone energie stimuleren. Gezamenlijk streven ASN Bank en het Nationaal Warmtefonds naar een versnelde energietransitie. 

 

Duurzaamheid voor iedereen toegankelijk maken 

Frans Overdijk, financieel bestuurder van het Nationaal Warmtefonds, is verheugd met de bijdrage van ASN Bank: "ASN Bank is sinds de oprichting van ons fonds nauw betrokken geweest als financier. Het bestuur is zeer tevreden met de verlengde samenwerking en het bedrag dat ASN Bank opnieuw ter beschikking stelt. We staan voor een aanzienlijke gezamenlijke uitdaging om duurzaamheid voor iedereen toegankelijk te maken, en de bijdrage van ASN Bank is daarbij van cruciaal belang." Arie Koornneef, directeur van ASN Bank: "We zijn verheugd om samen te werken met het Nationaal Warmtefonds om de verduurzaming van Nederland te versnellen. Deze investering onderstreept onze toewijding aan duurzaam bankieren en ons geloof in de kracht van financiële ondersteuning bij het realiseren van een groenere toekomst voor Nederland." 

 

Meer weten? 

Wil je meer informatie over de mogelijkheden bij Nationaal Warmtefonds? Kijk dan op de informatiepagina’s voor particulieren en VvE’s