Naar hoofdcontent
Let op! Geld lenen kost geld banner

Lees onze tips

Kies een geschikte aannemer

Je wilt jouw huis verduurzamen. Maar hoe kies je een goede aannemer? Hoe werk je met ze samen? Op deze pagina lees je hier meer over.

Let op: Nationaal Warmtefonds heeft geen samenwerking met aannemers of installateurs. Jij kiest de aannemer of installateur die de verduurzaming voor je uitvoert. Wel geven we je een aantal tips. Zo zorg je ervoor dat de verduurzaming van jouw huis soepel verloopt.
alt

Tips voor het kiezen van een goede aannemer of installateur

  • Check of je aannemer of installateur een registratie heeft bij de Kamer van Koophandel.
  • Bekijk het overzicht van uitgesloten aannemers.
  • Kijk of je aannemer of installateur is aangesloten bij een keurmerk of branchevereniging.
  • Vraag referenties in je omgeving.
  • Zoek op internet naar positieve en negatieve ervaringen die anderen hebben met de aannemer of installateur die je wilt inschakelen. Dit geeft niet altijd zekerheid, maar kan wel helpen bij het maken van een keuze.
    alt

    Waarschuwing

    Agressieve werving
    Wij krijgen regelmatig berichten van klanten die agressief worden benaderd door verschillende bedrijven, telefonisch of aan de deur. Vaak gaat het daarbij over een thuisbatterij. In het televisieprogramma Radar was te zien dat er ook onbetrouwbare aannemers actief zijn

    Financiële problemen
    Ook aannemers of installateurs die aan alle punten in het blok tips voldoen, kunnen financiële problemen hebben. En bij een eventueel faillissement ben jij het geleende geld kwijt, terwijl je de lening wel moet terugbetalen. Twijfel je? In dit register kun je opzoeken of een bedrijf in surseance van betaling is of faillissement heeft aangevraagd (zoek op rechtspersoon).

    alt

    Tips bij het accepteren van een offerte

    • Lees de offerte en voorwaarden goed door.
    • Je hoeft niet direct te beslissen, laat de offerte even liggen en reken alles goed na.
    • Maak goede afspraken over de aanbetaling. Sommige aannemers vragen geen aanbetaling, of een lage aanbetaling van 10% of 20%. Het maximum dat de aannemer volgens de wet mag vragen is 50%.
    • Bij een hoge aanbetaling neem je een hoger risico: als de aannemer het werk niet uitvoert en/of de spullen niet levert ben jij het geleende geld kwijt, terwijl je de lening wel moet terugbetalen.
    • Kijk in de voorwaarden of er een aanbetalingsgarantie is, of een garantiefonds zoals Stichting Garantiefonds ZonneEnergie | Zonnepanelen.
    alt

    Tip bij het betalen van je laatste factuur

    Bepaal voor je de laatste factuur betaalt, of je tevreden bent over het werk dat de aannemer of installateur heeft gedaan. Is nog niet alles af of is het niet goed? Betaal de laatste factuur dan niet en ga eerst in overleg met de aannemer of installateur.

    Heb je vragen? Onze klantenservice helpt je graag!