Energiebesparende maatregel

Zeer Energiezuinig Pakket + / Nul op de Meter

Een Nul op de Meter-woning wekt evenveel energie op als je nodig hebt voor je woning: het saldo energieverbruik is nul. Om hiervoor maatregelen te nemen kun je een Energiebespaarlening tot maximaal € 71.000 aanvragen. Deze lening moet je binnen 7, 15 of 20 jaar aflossen.

Ontdek de voordelen

Wat levert een Zeer Energiezuinig Pakket + / Nul op de Meter jou op?

Minimale CO₂-uitstoot

Een huis dat zo duurzaam is dat je geen netto energieverbruik hebt betekent een minimale CO₂-uitstoot en dus een maximale klimaatwinst.

Minimale energiekosten

Met een netto energieverbruik van 0 zijn de energiekosten voor jouw woning minimaal. Dat betekent dus lage lasten en een lage 'footprint'.

Hypotheekkorting

Steeds meer banken geven een korting (of heffen geen toeslag) op de hypotheek als een huis een minimale CO₂-uitstoot heeft.

alt

Belangrijk om te weten

De Energiebespaarlening gebruiken voor een Zeer Energiezuinig Pakket + / Nul op de Meter?

Denk aan de volgende aandachtspunten:

  • Je neemt de volgende maatregelen: isolatie van dak, gevel, vloer, glas, kozijnen en deuren; een systeem voor CO₂ -gestuurde ventilatie of balansventilatie met warmteterugwinning; verbeteren van de kierdichtheid van je woning.
  • De maatregelen voldoen aan de hogere isolatiewaarden, ventilatie-eisen en kierdichtheid.
  • Een kierdichtheid die door een luchtdichtheidstest (Qv_10) kar [l/sm²] ten hoogste 0,4 bedraagt.
  • De energieprestatie moet door kundige partijen worden gegarandeerd. Je moet daarom een Verklaring Aannemer/Installateur aanleveren.

Snelle beoordeling

Lever voor een snelle beoordeling de offertes zo compleet mogelijk aan. Zorg ervoor dat alle isolatie-eisen duidelijk op de offerte staan vermeld. Voor de overige installaties (ventilatiesysteem, zonnepanelen en warmtepomp) zijn technische gegevens noodzakelijk. Denk daarbij niet alleen aan het merk en type van de installatie, maar ook aan de verwachte opbrengst. De (hoofd)aannemer en/of installateur kan je hierbij ondersteunen.

alt

Beoordeling offerte

RVO kijkt mee

Een Zeer Energiezuinig Pakket + / Nul op de Meter-aanvraag gaat verder dan het uitvoeren van verschillende losse maatregelen. Daarom schakelen wij voor de beoordeling van de offertes voor een Nul op de Meter-woning met de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Zij bekijken de offertes volgens vaste richtlijnen.

De beoordeling van een lening voor een Nul op de Meter-woning neemt extra tijd in beslag dan een normale Energiebespaarlening. RVO vraagt om een extra verdiepingsslag inzake de maatregelen, eisen en prestaties. Dit zorgt ervoor dat de uiteindelijke maatregelen volledig bij jouw situatie passen.

Wij helpen je graag op weg

Heb je een vraag? Kijk bij onze uitgebreide FAQ

Staat je vraag hier niet tussen? Neem dan gerust contact met ons op.

Hoe lang duurt het voordat ik weet of mijn aanvraag wordt goedgekeurd?

Is mijn lening fiscaal aftrekbaar?

Wordt de lening geregistreerd bij BKR?

Hoe lang kan ik gebruik maken van het bedrag in mijn bouwdepot?